Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hogyan befolyásolja a szexuális viselkedés a politikai szimpátiát a választásokon?

2016. november 25. 08:47 - Meskó Norbert

ballot.jpg

A politikai pártok iránti szimpátia és a szexuális beállítódás közötti összefüggés vizsgálata évtizedes múltra tekint vissza az Egyesült Államokban. Most, hogy a nyugati liberális demokráciákban több helyen is földrengés-szerű konzervatív/jobboldali előretörés mérhető a szavazófülkékben, nagyon időszerűnek tűnik a kérdés, hogy mi különbözteti meg egymástól a bal és jobboldali szavazókat. A mai bejegyzésünk alapjául szolgáló cikk szerzője (Peter Hatami, a Penn Állami Egyetem, USA, kutatója), éppen arra volt kíváncsi, hogy a politikai orientáció miként függ össze a szexuális viselkedéssel.

A kutatás keretében több mint ezer amerikai nő és férfi töltött ki kérdőívet politikai beállítódása és szexuális viselkedéséről. Olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, amelyek segítségével feltérképezték  a viszonyulásukat a hadászati beruházásokkal, az adó mértékével, a környezetvédelemmel, az egészségüggyel, a droghasználat törvényesítésével, az eutanáziával, és számos más kérdéssel kapcsolatban. A szexualitással összefüggő kérdések pedig különböző szexuális viselkedés gyakoriságára kérdeztek rá, valamint a kockázatokkal együtt járó szexuális viselkedésre és az összes  nemi partnerek számára.

Talán nem meglepő, a kutatók az elemzés során azt találták, hogy a szexuális viselkedés összefüggést mutat a politikai szimpátiával. A számos összefüggés közül most csak néhányat – talán a legérdekesebbeket – emeljük ki. Azok, akik nagyobb arányban állították, hogy részt vesznek orális szexben inkább liberálisak szociális szempontból (pl. inkább támogatják a melegek jogait), de konzervatívabbak a nem saját csoport tagjait illető büntetések területén (pl. bevándorlás-ellenesek, és halálbüntetés-pártiak), mint akik kevésbé szoktak ilyen praktikákat művelni.

A nem saját csoport ellenmegnyilvánuló ellenséges beállítódás szintén magasabb azok között, akik kedvelik az un. kutya-pózt, mint azoknál, akik nem részesítik előnyben azt. A gyakoribb önkielégítés és a szexuális játékszerek használata összekapcsolódik a liberális attitűddel. A szado-mazó játékokat inkább a liberálisok, míg a mellek szájjal való ingerlését inkább a konzervatívok preferálják. Azok, akik szeretik megérinteni a másik nemi szervét, és azt is kedvelik, ha a másik megfogja az övéket, inkább konzervatívak.

A legérdekesebb eredmény talán az, hogy a szexuális életükkel a konzervatívok a legelégedettebbek, és szintén ők azok, akik több szexuális aktusról számolnak be, mint a liberálisok, igaz, ezt kevesebb partnerrel érik el. A hűtlenség általánosabb azok között, akik liberálisabb nemzeti biztonsággal összefüggő véleményt fogalmaznak meg, míg a konzervatívok hajlamosabbak fizetné a szexért cserébe.

Az eredmények érdekesek ugyan, de vajon értelmesek-e egyáltalán? Van-e értelme a szexuális gyakorlat (viselkedés) és a politikai szimpátia ilyen fajta összefüggései alapján bármi messzemenő következtetést is levonni? Hiszen nyilván nem tudjuk pontosan megmondani, hogy melyik szexuális viselkedés okozhatja az adott a politikai beállítódást.

Forrás: Hatemi, P. K., Crabtree, C., & McDermott, R. (2017). The relationship between sexual preferences and political orientations: Do positions in the bedroom affect positions in the ballot box? Personality and Individual Differences, 105, 318–325. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://paleoszex.blog.hu/api/trackback/id/tr5011997176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.